Roergebakken kalfsvlees metgele paprika

Roergebakken kalfsvlees metgele paprika

Roergebakken kalfsvlees metgele paprika

Aantal personen: 2

Bereidingstijd:

Ingrediënten

250 gr kalfslapjes
1 gele paprika
1 ui
1 teentje knoflook
25 gr boter
3 eetlepels slaolie
1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels cognac
11/2 dl kippenbouillon (van 1/3 bouillontablet)
4 eetlepels crème fraîche
zout, peper, paprikapoeder

Bereiden


Snijd het vlees in reepjes, de paprika in stukjes en de ui in dunne
partjes.
Hak het teentje knoflook fijn.
Verhit de boter en de olie in een wok of diepe braadpan en bak de reepjes
vlees met de paprika, de ui, de knoflook en de Italiaanse keukenkruiden al
omscheppend op hoog vuur ± 4 minuten.
Voeg de cognac toe en laat die even bruisen.
Voeg de bouillon en de crème fraîche toe en breng het geheel
aan de kook.
Breng het gerecht op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Lekker met spaghetti en broccoli.
Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




KokenKoken

Toprecepten

Basisrecept pannenkoeken
Mediterrane krieltjes
Bladerdeeg met pesto en kaas
Mexicaanse burrito met kip
Courgettesoep
Luxe salade met garnalenspiesjes
Verse pastasaus uit de blender
Aziatische vega kipstukjes met sugar snaps
Worteltjes met romige dillesaus